Nőtincsi Általános Iskola

Szeretettel köszöntjük a Nőtincs Általános Iskola honlapján...

Sakkpalota

Polgár Judit SakkPalota Képességfejlesztő Oktatási Program

Facebook

Kedves Látogató!

Tisztelettel köszöntöm Önöket a Nőtincsi Általános Iskola honlapján. 

Szeretnénk bemutatni intézményünket, az itt folyó munkát, hétköznapjainkat és ünnepi pillanatainkat. Iskolánk küldetése olyan humánus, elfogadó környezet biztosítása, ahol a gyermek a középpont, ahol jól érzik magukat, tiszteletet és odafigyelést kapnak. Lehetőségük nyílik arra, hogy kibontakoztathassák tehetségüket, leküzdhessék hátrányaikat, megkapják az esélyt arra, hogy boldog gyerekkort követően megtegyék az első lépést a nagybetűs élet felé vezető úton.

Örömmel tájékoztatom Önöket arról, hogy intézményünk a 2016/2017-es tanévtől bevezette Polgár Judit rendkívül sikeres Sakkpalota programját.  Ez elősegíti tanulóink általános képességfejlesztését, logikus és kreatív gondolkodását, de kedvező hatást gyakorol a gyermekek intellektuális fejlődésére is. Az alaptantárgyak ismeretanyagát hangolja össze a sakk szabályrendszerén alapuló gondolkodásfejlesztéssel. A program jelentőségét felismerve bevezetéséhez az iskolán túl segítséget nyújtott a község vezetősége, és a Nőtincsi Kulturális Egyesület is.  

Polgár Judit nemzetközi nagymester gondolatait idézem:

„A holnap győztesei azok lesznek, akik képesek az elavult gondolatok elvetésére, és új ismeretekkel való behelyettesítésére. A képességfejlesztő sakk a jövőre készíti fel a gyerekeket.”

Az idei tanév további fontos eleme az öko-program, amely sokkal többet jelent a ma oly divatos szónál, szemléletet formál, amely segít megőrizni azt a környezetet, amelybe tanulóink épphogy csak beleszülettek. Kérem, nyújtsanak ehhez segítséget, mert az ő életminőségük nagymértékben függ attól, mit látnak otthon, mit tapasztalnak az iskola, a szüleik, és a számunkra mintaként szolgáló felnőtt világ által.

Szeretnénk, ha minél többen foglalkoznának szellemi épülésükön túl a testivel is. Ehhez adott az iskolánkban sikeresen működő Nőtincsi Kajak-kenu Szakosztály által nyújtott sportolási lehetőség. Ez Nógrád megyében az első síkvízi szakosztály. Diákjaink edzésére egész évben a ritkaságszámba menően, szépen rendezett Nőtincsi-tó ad lehetőséget. A téli alapozás intézményünk tornatermében történik. Eredményeikhez hozzájárul a Váci Kajak-Kenu Baráti Kör, a lelkes szülői közösség, a vezetőség, valamint a község által nyújtott támogatás. Önökön is múlik kedves Látogató, mennyire tudunk élni ezzel a kapcsolattal.

Intézményünk családias légkörű, a gyerekek, tanítók, tanárok jól ismerik egymást. Kérjük, gyermekeink érdekében javaslataikkal segítsék közös munkánkat, vegyenek részt az iskola életében!  

Kívánok ehhez az úthoz a magam és kollegáim nevében sok sikert és eredményeket! Szeretném, ha tanulóink további életük során örömmel és büszkeséggel gondolnának arra, hogy ennek a kis közösségnek tagjai lehettek

Látogatóinknak kellemes időtöltést kívánok, és remélem, megtalálják rólunk azon információkat, amelyekért felkeresték honlapunkat!           

 

©2016 Nőtincsi Általános Iskola